Ford Ranger Plug-in Hybrid: Prichádza prvý PHEV pick-up na európskom trhu!

Tomáš Sojka

Ford pokračuje v rozširovaní ponuky svojho najpredávanejšieho modelu v Európe. Vo svojej triede – pick-upu Ford Ranger – a tentokrát predstavuje prevratnú novinku: plug-in hybridnú verziu, ktorá nemá na trhu obdobu.

Ford Ranger PHEV je prvý pick-up s plug-in hybridným pohonom na európskom trhu, čím sa americká značka snaží ešte viac posilniť svoju pozíciu. Ponúka zákazníkom ekologickejšiu a efektívnejšiu alternatívu bez kompromisov na výkone.

Výkonný a efektívny hybridný systém

Základom nového Ranger PHEV je známy 2,3-litrový benzínový motor, ktorý nájdeme aj v modeli Focus ST. K tomuto motoru je pridaný elektrický motor s výkonom 75 kW. Tým dosahuje kombinovaný výkon 279 koní a 690 Nm krútiaceho momentu. Ide o vôbec najvyšší krútiaci moment, aký bol kedy v Rangeri dosiahnutý. Plug-in hybridný systém zahŕňa aj batériu s kapacitou 11,8 kWh a 10-stupňovú automatickú prevodovku, ktorá zaručuje hladký a efektívny prenos výkonu.

Výhody hybridu bez kompromisov na funkčnosti. To je Ford Ranger Plug-in Hybrid!

Aj keď ide o plug-in hybrid, Ford Ranger PHEV si zachováva všetky svoje terénne a pracovné schopnosti. Nosnosť až 1 000 kilogramov a možnosť ťahania prívesu s hmotnosťou až 3,5 tony zostávajú plne zachované. To z neho robí výkonného pomocníka na pracovisku i mimo neho. Vďaka systému e-4WD poskytuje hybridný Ranger skvelú trakciu v náročných podmienkach, a to všetko s pridanou možnosťou jazdiť čisto na elektrický pohon s dojazdom viac ako 45 kilometrov.

Používatelia budú môcť flexibilne rozhodovať o využití elektrického pohonu, pričom budú mať k dispozícii režimy VE Auto, VE Now, VE Later a VE Charge. Tie im umožnia optimalizovať spotrebu a dojazd podľa aktuálnych potrieb.

Pro Power Onboard: Elektrina vždy po ruke

Jednou z najužitočnejších inovácií je systém Pro Power Onboard, ktorý umožňuje využívať energiu z batérie na napájanie rôznych zariadení priamo z vozidla. Tento systém poskytuje výkon až 2,3 kW a môže byť rozšírený na 6,9 kW prostredníctvom dvoch zásuviek umiestnených v zadnej časti vozidla. Tento prvok je neoceniteľný najmä pre profesionálov, ktorí potrebujú napájať pracovné nástroje či zariadenia bez potreby externých generátorov. Či už na pracovisku alebo počas kempingu, Ranger PHEV poskytuje elektrinu tam, kde ju najviac potrebujete.

Exkluzívna edícia Stormtrak

Ford prichádza s novým modelom aj v špeciálnej edícii s názvom Stormtrak. Odlišuje sa unikátnym dizajnom a rozšírenou výbavou. Stormtrak zaujme napríklad vynovenou maskou chladiča, vetracími otvormi na blatníkoch a novými 18-palcovými zliatinovými kolesami. K dispozícii bude v novej farbe Chill Grey a klasickej čiernej Agate. V interiéri nájdeme prémiové materiály a špičkovú výbavu, ako sú Matrix LED svetlomety, 360-stupňová kamera, systém Pro Trailer Backup Assist na jednoduchšie manévrovanie s prívesom či B&O audio systém s desiatimi reproduktormi.

Prvé vozidlá až v roku 2025

Ford Ranger PHEV sa začne vyrábať v závode v Silvertone v Južnej Afrike. Prvé dodávky zákazníkom sú naplánované na jar 2025. Cena vozidla zatiaľ nebola zverejnená. No vzhľadom na technologické vybavenie a unikátnosť modelu možno očakávať, že pôjde o investíciu, ktorá osloví náročných zákazníkov hľadajúcich kombináciu výkonu, efektivity a luxusu.

Nová éra pre Ford Ranger

S príchodom plug-in hybridného modelu Ranger PHEV Ford opäť dokazuje, že je lídrom v segmente pick-upov. Tento model ponúka nielen vynikajúce terénne a pracovné schopnosti, ale aj možnosť ekologickejšej a efektívnejšej jazdy. Ranger PHEV je zároveň symbolom novej éry elektrifikácie, ktorá kombinuje výkon a komfort s udržateľnosťou, čím otvára nové možnosti pre všetkých, ktorí potrebujú spoľahlivý a výkonný pick-up, ale zároveň chcú prispieť k ochrane životného prostredia.

Next Post

Priekopník medzi plug-in hybridnými SUV : Nový Mitsubishi Outlander PHEV 2025

Mitsubishi prichádza so štvrtou generáciou svojho priekopníckeho SUV. Nový Mitsubishi Outlander PHEV štvrtej generácie. Hneď sa etablovalo sa ako líder medzi plug-in hybridnými modelmi. Po troch úspešných generáciách a viac ako 200 000 predaných kusoch sa Outlander vracia. Prichádza s ešte pokročilejšou technológiou, elegantným dizajnom a vylepšeným hybridným systémom. Nová […]