2022 Volkswagen Golf GTI, viac techniky ako výkonu…

Martin Slanina
Nový Golf GTI mk8 dostane neskutočne veľký počet rôznych technických vylepšení, ktoré by mali spríjemňovať Vašu jazdu. Nebudú niektoré úplne zbytočné ?
  • Volkswagen oznámil, že nový GTI Golf príde štandardne s niektorými novými štandardnými funkciami.
  • K dispozícii bude 10-dielny systém hmlového svetla LED, osvetlenie pod dverami, plne digitálny kokpit a vyhrievaný volant. Na sedadlách nesmie chýbať poťah typický pre GTI.
  • Mk8 Golf GTI dorazí do Európy koncom budúceho roka ako model 2022, jeho cenovku odhadujme na 32 000€

Volkswagen Golf GTI vstupuje do svojej ôsmej generácie a do Európy dorazí koncom budúceho roka ako model 2022. Už sa nevieme pomaly dočkať… Zároveň som veľmi zvedavý ako budú všetky nové Euro normy zasahovať do motorového priestoru.

Nový Golf GTI bude mať nezvyčajnú prednú masku, hlavne čo sa týka osvetlenia. Do dolnej plastovej mriežky je integrovaných 10 maličkých LED svetiel, ktoré budú slúžiť ako hmlové svetlá. Podlahové lúčové žiarovky, ktoré vyčnievajú zo spätných zrkadiel na zem sú tiež štandardom nového modelu GTI. Nový Golf bude postavený na 19-palcových diskoch. Jednou z možností je obuť tieto disky pneumatikami Michelin Pilot Sport Cup 2. Tieto pneu budú určené hlavne majiteľom, ktorí budú jazdiť predovšetkým športovou jazdou.

Vo vnútri má Golf GTI plne digitálny kokpit. Volant je s možnosťou vyhrievania a taktiež má tlačidlá ovládané dotykom. Na ľavej strane volantu nájdete ovládanie vonkajšieho osvetlenia, ktoré sa nastavujú aj pomocou dotykových tlačidiel. O zvukový systém sa postará súprava Fender, ale do výbavy si môžete zvoliť aj Harman/Kardon. Štandardné vyhrievané sedadlá sú zabalené do nového prešívaného dizajnu, typického pre VW GTI. Vyhrievanie alebo odvetrávanie sedadiel je možné len pri doplnkovej výbave za príplatok. V interiéri mi chýba o čosi športovejšie prevedenie, prijal by som viacej športových prvkov a možno aj kúsok upravený infotainment. Čo sa týka prevodoviek, na výber bude 6st. manuál alebo 7st. dvojspojková prevodovka DSG.

Spoločnosť Volkswagen plánuje predpredaj nového Golfu GTI na koniec budúceho roku. Očakáva sa, že ceny sa začnú pohybovať okolo 32 000 eur. Dúfajme, že nové GTI nestratí svoje meno kvôli novým EU normám, ktoré pomaly ale isto ničia všetky športové vozidlá.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Next Post

Ďalšie delo z Garáže Manhartu... BMW M8 s výkonom vyše 850 koní.

Auto, ktoré už v sériovej výrobe vzbudzuje pozornosť hocikde prídete. M8-ičku môžeme nazvať plnohodnotným hypercarom, ktorý slúži ako najvyšší klenot značky BMW. Pravdepodobne rýchlejšie auto BMW zatiaľ, to všetko pretože jeho elektrifikovaný bratranec vo forme Vision M Next doposiaľ potvrdený nebol. Na našej stránke ste mohli vidieť už niekoľko podarených […]