2021 Prototyp Mercedesu prichytený na čerpacej stanici.

Martin Slanina

Rozvinutie prototypov W206 sa začalo pohybovať.

Zdroj : motor1

Face-lift očakávame od viacero tried Mercedesu Benz. Na rade sú tieda S a C, ktorej fotky zverejnil portál motor1. Trieda C je priamým konkurentom BMW rady 3 alebo Audi A6. Tomuto autu patrí aj označenie W206. Hovorí sa že už pár dní brázdi uličky ale aj diaľnice vo švédsku.

Všetky testované vozidlá majú množstvo maskovacích prostriedkov, ktoré zakrývajú aktualizovaný štýl sedanu prémiového sedanu, ale nové uhlové svetlomety sú do značnej miery odkryté a tiež môžeme zahliadnuť nové horizontálne zadné svetlá, ktoré sa tiahnu po veko kufra. Kým trieda C nevyzerá nevyhnutne väčšia ako pôvodný model, je tu dosť dobrá šanca, že jej stopa sa trochu zvýši, keď sa Mercedes predáva aj ako sedan triedy A. Nezabúdajme, že CLA druhej generácie je o niečo dlhšia ako model, ktorý nahradila, takže ďalšie C by mohlo rásť, aby sa predišlo konfliktu so sedanmi základnej úrovne spoločnosti.

Zdroj : motor1

Pre triedu C očakávame aj niečo špeci, čo by mohlo konkurovať Audi A6 Allroad. Inač povedané auto, ktorému nerobí problém aj nerovný terén. Chlieb a maslo z predaja budú pochádzať z preplňovaných benzínových a dieselových štvortvalcových motorov. Hovorí sa dokonca, že aj vlajková loď AMG C63 sa zmenší na elektrifikovaný štvorválec s viac ako 500 konskými silami. Dúfame že to nie je pravda… 🙁

Pracujú sa na nich mierne hybridné hnacie ústrojenstvo a plug-in hybridné varianty, rovnako ako elektrický ekvivalent označený EQ, ktorý dopĺňa väčšie EQE a EQS, ktoré už boli odhalené pri testovaní. Očakávajte nastavenie dvojitého priečneho a predného zavesenia kolies s viacerými článkami, s adaptívnymi tlmičmi a vzduchovým odpružením, ktoré je súčasťou balíka.

Interiér zostáva v tomto okamihu trochu záhadou, ale počuli sme, že W206 bude uvádzať úplne prepracovanú palubnú dosku, ktorá už nebude mať dotykovú obrazovku v štýle tabletu. Informačný systém – tentokrát okolo nového MBUX – bude integrovaný do stredovej konzoly a niektorí hovoria, že bude mať veľkú veľkosť, aby prehltol mnoho konvenčných tlačidiel. Pokročilý autonómny systém riadenia je tiež v agende Mercedesu vďaka vylepšenému systému tempomatu, zatiaľ čo sa hovorí aj o parkovaní pomocou aplikácie pre smartfóny.

Rok 2020 je rokom triedy S , preto očakávame, že nový C bude debutovať niekedy v roku 2021 a bude uvedený do predaja pred koncom roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Next Post

Peugeot pozýva na testovanie svojich modelov z domova vďaka virtuálnej realite

Peugeot nám umožňuje poznať podrobnosti a technológie všetkých modelov leva, akoby sme boli vo vnútri s okuliarmi RV. Súčasná situácia väzenia kvôli kríze nás obmedzuje hlavne v bežnom živote. Čo ak som plánoval kúpu nového auta ? Našťastie technológia rieši niektoré z týchto problémov : Ak sa s niekým chceme porozprávať, dokážeme to pomocou ľubovoľnej […]